Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщение
    ти нали имаше проблем с термостата преди месец? не си ли го сменил още?
    - не знам каква е изработката на различните термостати, но моя беше 105лв. без датчик. и правя разлика само в цените с датчик или без... а каква марка беше - това вече не се сещам.
    Моят струваше 90-100 лв някъде, но е с датчик залепен за него и доколкото знам, за жтд-тата са такива
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• от Вн го поръчваха и като констатираха, че е без датчих (за което се учудихе и те), развиха моя и го сложиха на новия датчик. вече година и нещо няма мърдане. В Балкана на -20-25 пали и загрява с леко забавяне естествено.

sigpic
      Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
      http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

• Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщение
        ти нали имаше проблем с термостата преди месец? не си ли го сменил още?
        - не знам каква е изработката на различните термостати, но моя беше 105лв. без датчик. и правя разлика само в цените с датчик или без... а каква марка беше - това вече не се сещам.
        Ми не съм, и голяма мъка, като всеки ден става все по-студено, ама още събирам кеш след зимните гуми.
        Имам и носачи за смяна, и се събраха пак някви пари за даване...
        sigpic
        146 1.9 JTD, 99'

Comment

• Здравейте колеги, някой знае ли като се сменя маслото в скоростната кутия на АР 145 Боксер след това откъде се налива новото масло? видях, че от дясната страна под смукателните колектори и самият блок на двигателя има една гърловина с бяла капачка която много ми прилича на тази, за която питам?
          на снимката съм отбелязал с червено зоната, в която се намира въпросната гърловина, но е под всмукат. тръби. Досега не съм сменял масло в скоростна кутия и не искам да стават грешки, затова моля помогнете
          Attached Files
          In God we trust, all others pay cash.
          Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
          Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

• не е там колега. като легнеш под колата на дясната стена на скоростната кутия има винт. той е пробката за наливане. тикаш един маркуч и го изкарваш при двигателя и си наливаш като пич. не го тикай много навътре щото опира в предавките. слагаш една фуния на маркуча и сипваш. събира 2,4литра. пълниш докато просълзи от пробката.
            точка

Comment

• Абе аз си мисля, че има 2ра пробка от където да се източи, но не съм много сигурен в това си твърдение. Знам, че тази за пълненето се пада от дясната страна на скоростната кутия ако се застане срещу колата.

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                не е там колега. като легнеш под колата на дясната стена на скоростната кутия има винт. той е пробката за наливане. тикаш един маркуч и го изкарваш при двигателя и си наливаш като пич. не го тикай много навътре щото опира в предавките. слагаш една фуния на маркуча и сипваш. събира 2,4литра. пълниш докато просълзи от пробката.
                Ясно сигурен ли си че е 2.4 литра, защото прочетох че е 2.6? аз не мисля че 0.2 литра повече са фатални...
                тогава за какво е тази гърловина, която описах къде се намира?чудно ми стана просто...така като я гледам и си мисля че отива точно към скоростите
                Благодаря ти колега Колев

---------- Post added at 15:53 ---------- Previous post was at 15:48 ----------

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                Абе аз си мисля, че има 2ра пробка от където да се източи, но не съм много сигурен в това си твърдение. Знам, че тази за пълненето се пада от дясната страна на скоростната кутия ако се застане срещу колата.
                Има колега. Значи като легнеш под колата има една пробка отдолу-за източване, една пробка отляво на около 3-4 сантиметра височина спрямо дъното на ск. кутия, която се развива като пълниш новото масло и трябва да наливаш докато не текне от нея. Сега от вас научавам че има и трета пробка която е от дясната страна и е за наливане. съвсем се обърках чесно казано.

Comment

• Би трябвало да се две пробките, една от долу за да източиш и още една отстрани от която да напълниш и е точно така както си го описал. Сипваш до като не почне да тече от там от където сипваш. По този начин няма как да налееш повече от нужното.

Абе аз си мисля, че като идеш някъде където продават масла, трябва да ти го сменят безплатно - те там си знаят. На мен ми доляха това лято малко, че имах съмнения.

Comment

• Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                    Би трябвало да се две пробките, една от долу за да източиш и още една отстрани от която да напълниш и е точно така както си го описал. Сипваш до като не почне да тече от там от където сипваш. По този начин няма как да налееш повече от нужното.

Абе аз си мисля, че като идеш някъде където продават масла, трябва да ти го сменят безплатно - те там си знаят. На мен ми доляха това лято малко, че имах съмнения.
                    аз имам масло. купих си хубаво 75W80 масло, което е много добро. тя в момента май е с 80W90 и на студа е тегаво, докато не е загряло маслото...няма включване. пък и удоволствие ми е сам да си направя каквото и да било по автомобила

Comment

• абе стига с тия леви десни. на боксера пробката за наливане е от към пасажерската врата. за източване си е отдолу.
                      точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        абе стига с тия леви десни. на боксера пробката за наливане е от към пасажерската врата. за източване си е отдолу.
                        Именно! Значи всичко съм разбрал, че по едно време нещо се филмирах с тия пробки. Благодаря ви колеги Предполагам, че и дифтунги има на тия двете пробки и трябва и тях да потърся по магазините

Comment

• пичове някои да знае как се маха плстмасата на ръчната ? смисъл без да я рева или нещо такова
                          Алфа Ромео 145 1.6i 16v TS

Comment

• Първоначално публикувано от emko Покажи съобщение
                            пичове някои да знае как се маха плстмасата на ръчната ? смисъл без да я рева или нещо такова
                            Ако искаш,мини днес покрай сервиза да го погледнем.
                            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

• Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                              Ако искаш,мини днес покрай сервиза да го погледнем.
                              късно ти видях поста ама утре ще мина
                              Алфа Ромео 145 1.6i 16v TS

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                                Моят струваше 90-100 лв някъде, но е с датчик залепен за него и доколкото знам, за жтд-тата са такива
                                моя има 5 датчика някой може ли да ми каже защо са толкова много ...какво отчитат толкова
                                Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                                sigpic

Comment

Working...
                                X